Julnattens Mysterier 2019

VoNo och trio ur Drottningholms Barockensemble inleder helgen med klassisk julstämning – och en och annan musikalisk smällkaramell! Under ledning av dirigent Lone Larsen får vi med musikens hjälp följa julen genom seklerna.

20 december kl 19 i Hjorthagskyrkan

’Julnattens Mysterier’ är ett återkommande samarbete mellan de båda ensemblerna och har blivit en mycket uppskattad tradition. Repertoaren utgörs av tidig musik som varvas med folkton och nutida tonsättningar. Efter konserten är publiken välkommen att stanna på glöggfika.

Ur programmet:
H. Schütz, Praetorius, F. Poulenc, J.S. Bach, Sofia Karlsson, C. Monteverdi, m.fl.

Konserten spelas in av Sveriges Radio och sänds söndag 22/12 i P2.

Biljetter: https://www.ticketmaster.se/event/julnattens-mysterier-biljetter/564899

—————

Om Drottningholms Barockensemble
Drottningholms Barockensemble bildades av altviolinisten Lars Brolin 1971. De sex ursprungsmusikerna satte som mål att spela 1600- och 1700-tals musik på tidstrogna instrument. Idag har antalet medlemmar växt och man kan som mest presentera en orkester med både stråk, blås, slagverk och pukor. I årets konsert medverkar en trio ur ensemblen med continuo (orgel/cembalo), cello & bas.
www.dbe.nu

Om Hjorthagskyrkan
Invigningsår: 1909
Arkitekt: Carl Bergsten
Adress: Dianavägen 10, 115 42 Stockholm (T-bana Hjorthagen)
https://www.svenskakyrkan.se/engelbrekt/hjorthagskyrkan

Om Julnattens mysterier

Årlig julkonsert med VoNo och Drottningholms Barockensemble!

En stämningsfull tidsresa med julmusik från tidigare sekler fram till idag under ledning av dirigent Lone Larsen. På repertoaren Johann Sebastian Bach, Marc-Antoine Charpentier, Robert Lucas Pearsall, Johann Christoph Pez och Martin Åsander.

Stanna gärna kvar på traditionsenligt glöggmingel efter konserten!