UNDERVISNING


Lone Larsen är professor i dirigering vid Marie Cederschiölds Högskola. Hon undervisar enskilt samt leder masterclasses och workshops såväl i Sverige som internationellt, bland annat som återkommande lärare vid Choral Art vid Banff Centre for Arts and Creativity i Kanada. Lone Larsens stora kunskap om svensk och internationell körrepertoar och långa erfarenhet av samarbeten med nutida tonsättare kombineras med genrebredd och improvisation.
 

Dirigeringsundervisning och masterclass med Lone Larsen:
  • fokus på det positiva ledarskapet

  • hantverkskunnande – gestiskt och konstnärligt

  • individens utveckling i en trygg och tillåtande lärandemiljö

  • fysisk självkännedom

  • repertoar och analys

  • vokalensemblen VoNo kan vara övningsinstrument


WORKSHOPS MED LONE LARSEN & VONO


VoNo har sedan många år medverkat vid workshops och undervisning med Lone Larsen och bidrar till en lustfylld miljö med musikalisk höjd, värme och inspiration. Vi arbetar med improvisation i grupp, tillit, lekfullhet och öppenhet såväl som repertoarkännedom, musikaliskt detaljarbete och scenisk närvaro beroende på tillfälle, nivå och gruppens sammansättning.

 
Exempel på kurser och workshops med Lone och VoNo:

 

2023: Tre dagars dirigentkurs med Lone Larsen i arrangemang av den europeiska kyrkomusikfestivalen i tyska Schwäbisch Gmünd för unga, utvalda dirigenter. Masterclass med VoNo som övningsinstrument.2023: Körfestivalen TILLSAMMANS, i arrangemang av Körcentrum Nord, Piteå. Workshop för kördirigenter med Lone Larsen och VoNo.

2021: Workshop i improvisation med finalisterna i den prestigefulla dirigenttävlingen Eric Ericson Award i arrangemang av Berwaldhallen och Eric Ericson International Choral Centre. Tillsammans med Gunnar Eriksson. 


2020: Workshop med Lone Larsen och VoNo i improvisation och sceniskt uttryck över länk för drygt 300 unga kanadensiska kördirigenter och -sångare, i arrangemang av organisationen Bridge Choral Collective. 

2019: Workshop med med Lone Larsen och VoNo för dirigeringsstudenterna vid musikhögskolan i tyska Tübingen. Improvisation.

Deltagare om undervisning och workshops med Lone och VoNo:

“Thank you again very much for an exciting workshop in Schwäbisch Gmünd! In comparison to other masterclasses, Lone's way of giving input for choral conducting through different exercises for the conductor's body, their concentration and even improvisation was unique and very refreshing. Highlighting the very important basics like posture, air flow and one's presentation in front of the ensemble gave me a lot of ideas for my work with childrens or amateurs as well as professional ensembles.”
/Moritz Tempel, Stuttgart, på en dirigentkurs i Schwäbisch Gmünd, juli 2023


“Det var väldigt spännande att få arbeta med er och att få feedback av Lone och vokalensemblen. Jag tyckte mycket om att lära känna nya repmetoder och ny repertoar.”
/Leon Tscholl, kyrkomusiker och organist i Högalidskyrkan, Stockholm, på en dirigentkurs i Schwäbisch Gmünd, juli 2023

“Vi har använt din workshop mycket i vårt arbete i kören. Vi refererar till att göra en “Lone-entré” och jag hoppas att vi inte minst kan hålla fast vid arbetet med att ta ansvar för varandras klang i gemenskapen. Jag önskar att alla körsångare fick uppleva detta. VoNo hade så stor koncentration och samtidigt närvaro. Vi upplevde ett sammanhang mellan musik, mimik och en fascinerande kroppslighet. Flera av sångarna agerade som dansare och det gav ett starkt uttryck. Det är ju också otroligt spännande att höra på en kör där sångarna är så starka solister var för sig. VoNos sammansjungna klang var mycket behaglig att vara i.”

Panumkören från Danmark, efter en workshop våren 2023


För förfrågan om undervisning och workshops, kontakta Lone Larsen, lone@vono.se.