Flickan med svavelstickorna - Passionen

David Langs tonsättning av H.C. Andersens gripande saga från 1845 tolkas på nytt i en koreograferad konsertföreställning av den genreöverskridande vokalensemblen VoNo under ledning av dirigent Lone Larsen. Premiär 11 oktober 2018, gästspel på Folkoperan.

Den lilla flickan med svavelstickorna av den danska författaren H.C. Andersen är sagan om flickan som på nyårsafton tvingas barfota ut i snön för att sälja svavelstickor ingen vill köpa och som av rädsla för sin far inte vågar gå hem utan att ha sålt några. Lämnad åt sitt öde i en värld av frånvarande vuxna hittas flickan frusen till döds på nyårsdagen.

De som hade kunnat ge flickan mat och husrum, köpt hennes svavelstickor och kanske räddat hennes liv, sjunger nu hennes smärtsamma berättelse på Folkoperans scen i Flickan med svavelstickorna – Passionen.


Föreställningen ramas in av improviserade element, publikinteraktion, musik av den lettiska tonsättaren Uģis Prauliņš, J.S. Bach samt uruppförande av Martin Åsander. Koreografi av Örjan Andersson.