VÅR HJÄLTE JORDEN

 
 

En föreställning om hur vi tillsammans kan ta hand om vårt fantastiska jordklot

 

Vokalensemblen VoNo och Nassim Al Fakir skapar tillsammans med publiken en ny hjältesaga om vår planet – om älgar, igelkottar och allt det vackra och svåra vi ser runt oss. Men också om vad vi människor kan göra för att värna det vi älskar. 

Dundrande körsång, rörelse och projektioner av fotokonstnären Kristina Junzell blir till en stämningsfull föreställning för hela familjen som tar avstamp i FNs globala utvecklingsmål.

Föreställningen passar alla från 6 år och uppåt.     

Ungefärlig konsertlängd: 45 min

 

Med

Vokalensemblen VoNo 
Nassim al Fakir, skådespelare, percussion

Av

Manus: Lone Larsen och Ulf Evrén
Bildkonst: Kristina Junzell
Regi: Lone Larsen och Ulf Evrén
Koreografi: Ulf Evrén, Lone Larsen och Susanne Jaresand
Producent: Anders Butta Börjesson
Teknik/film: Josef Sjöblom
Konstnärlig ledare/dirigent: Lone Larsen

 
 

“För mig började Vår hjälte Jorden med att jag läste FN:s sjutton globala utvecklingsmål. Det slog mig att det inte är några politiska slagord, utan konkreta mål som FN har för oss alla – för varje människa. De handlar till exempel om att vi skall ha tillgång till rent vatten, få gå i skolan och kunna leva i fredliga och inkluderande samhällen. Men trots att jag insåg vikten av målen så kunde jag inte riktigt ta till mig all information, och jag tänkte att jag nog inte var ensam om att känna så. Så jag började fundera på hur man skulle kunna lösa det.

Att göra en föreställning med musik är vårt sätt att ta oss an tankarna bakom utvecklingsmålen. Musiken öppnar en annan kanal in i oss människor. Så även om ingen av oss – varken vi, vår vuxna publik, eller barnen – förstår allting, så kanske det föds en ny idé eller fråga hos någon, som blir berörd. Men det går förstås också bra att låta alla stora tankar vara när man kommer hit, och helt enkelt ha kul – för det har vi!

“Att vara lekfull och allvarlig på samma gång är fullt möjligt och definierar det idealiska mentala tillståndet.” Det är den amerikanska filosofen John Dewey som står bakom detta, VoNo:s mest använda citat. När vi improviserar så leker vi fram musiken. Vi arbetar med att våga göra ”fel”, vilket inte är så lätt för en typisk klassiskt skolad sångare, och att säga ja till alla impulser. Och i slutändan är det alltid publiken som får i gång oss med sina ord och tankar. Då blir det helt nya sånger!

Med mångstämmig körmusik, lekfullhet, improvisation och tillsammans med Nassim Al Fakir kastar vi oss in i sagan om hjälten Jorden, om allt som är fantastiskt på vår planet och hur vi kan ta hand om den – och oss själva.”'

Lone Larsen, augusti 2023

Här kan du läsa mer om föreställningen och ladda ner bilder

Kontakta oss